Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας

ΝΕΑ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

String Demons

Ο βιολοντσελίστας, Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η βιολονίστα, Λυδία Μπουντούνη, ή αλλιώς “String Demons” (Δαίμονες των Εγχόρδων), ξεκίνησαν να συνεργάζονται μόνιμα τον Μάρτιο του 2014, μετά από μια πορεία με σπουδές, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις και συναυλίες σε πολλά μέρη, αίθουσες και μουσικές σκηνές της Ελλάδας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Παρνασσός, Δημοτικά Θέατρα κ.ά.) και του εξωτερικού (Αμερική, Γαλλία, Αυστρία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία).

Με δάσκαλους, τους Renato Ripo και Δημήτρη Σέμση, αντίστοιχα, πήραν τα διπλώματά τους με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο, ενώ έχουν λάβει μέρος σε σεμινάρια και master classes με τους Misha Maisky, Sergei Kravtsenko, Natalia Gutman, Raphael Oleg, Antonio Meneses. Έχουν τιμηθεί με βραβεία και μετάλλια σε διαγωνισμούς και έχουν συμμετάσχει ως σολίστ σε CD, όπως «Βαγγέλης Μπουντούνης: 100 κιθάρες – Live στο Ηρώδειο», «Historia de un Amor», «Live στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών». Έχουν ηχογραφήσει επανειλημμένα συναυλίες για την EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) και την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Έχουν συνεργαστεί με πολλούς διαφορετικούς μουσικούς, όπως με τους Βαγγέλη Μπουντούνη, Μαρία Χαιρογιώργου, Περικλή Κούκο, Μάρω Ραζή, Άλκη Παπαδόπουλο, Μιχαηλάγγελο Τουμανίδη, Νίκο Νικολόπουλο, Μαίρη Νικολάου, Αντρέα Καρακατσάνη, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Γιώργο Τρανταλίδη, Akiko Koizumi, Άγγελο Αντωνόπουλο, Ciccada, Στέφανο Κορκολή.

Από το 2012 μέχρι το 2014, έγραψαν τραγούδια και συνεργάστηκαν με τη γνωστή ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα, από την οποία και ονομάστηκαν «Δαίμονες των Εγχόρδων». Μαζί της ηχογράφησαν το 2012 το δίσκο «Τα Επικίνδυνα» (sui generis music), ο οποίος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και πραγματοποίησαν δύο μεγάλες περιοδείες (2012 – Κυκλορυθμικά, 2013 – Τα Επικίνδυνα).