Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας

«ΤΑ 7/8 ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ»

Η παραδοσιακή μουσική εμπνέει Ευρωπαίους συνθέτες

ΜΙΡΑΝΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Γεννήθηκε στην Παιανία και ασχολήθηκε από νωρίς με τη Μουσική (πιάνο, πτυχίο ακκορντεόν, πτυχίο Αρμονίας). Τον Ιούνιο 2009 έλαβε το Δίπλωμά Μονωδίας (Άριστα, 1ο βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης) στο Εθνικό Ωδείο με την Δέσποινα Καλαφάτη. Σήμερα συνεχίζει να μελετά με την Δέσποινα Καλαφάτη και τον Άρη Χριστοφέλλη. Το 2010 ήταν μέλος του όπερα στούντιο της ΕΛΣ.
Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους: Elpina, Dorabella, Dritte Dame, Fidalma, Azucena. Toν Φεβρουάριο 2011 ερμήνευσε την Βerta στον Κουρέα της Σεβίλλης στην ΕΛΣ. Επίσης έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών (Γ. Βουτσινάς, Γ. Καλοδίκη) και ερμήνευσε την Εlisabeth στην όπερα “Η ΠΛΗΓΗ” του Χ. Γωγιού (Φεστιβάλ Αθηνών 2007). Είναι απόφοιτος της Φιλολογίας Αθηνών.

ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ευτυχία Δημητρακοπούλου φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, Δίπλωμα στο Κλασσικό Τραγούδι («Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο Παμψηφεί» – Τάξη Μ. Μαρκέτου) και Πτυχίο Φλάουτου («Άριστα Παμψηφεί» – Τάξη Β. Βασιλειάδη) και στο Guildhall School of Music & Drama του Λονδίνου, («Master of Music in Music Performance»).
Έχει εμφανιστεί: Θέατρο Λυκαβηττού, Φεστιβάλ «Σύμης» και «Αισχυλείων», Canning House (Λονδίνο), Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, «Portello River Festival» και «Camporgiano» (Ιταλία) κ.α. Έχει εργαστεί ως έκτακτο μέλος σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με διάφορες ανεξάρτητες ομάδες όπερας (“Όπερα Νέων”, “Pop-Opera”, εταιρεία “Apollo” κ.ά.) και με σύνολα μουσικής δωματίου (“Φωνές Γυναικών”, “Θάμυρις”, κ.ά.) (Έχει συνεργαστεί σε παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, είναι μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και της Ορχήστρας Δωματίου του Δήμου Καλαμάτας.
Ως καθηγήτρια φλάουτου ή μουσικής έχει εργαστεί στο παροικιακό σχολείο του “Golders Green” στο Λονδίνο, στα μουσικά σχολεία Καλαμάτας και Κορίνθου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου στον Πύργο Ηλείας και στο “Αθηναϊκό Ωδείο” στη Ν. Σμύρνη.
Η Ευτυχία Δημητρακοπούλου συνεχίζει να μελετάει τραγούδι κοντά στις σοπράνο Paula Anglin και Χριστίνα Γιαννακοπούλου.

ΠΟΠΗ ΜΑΛΑΠΑΝΗ

Η Πόπη Μαλαπάνη παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τους Στάθη Γυφτάκη, Μαρία Παπαπετροπούλου και Νέλη Σεμιτέκολο. Πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα πιάνου το 1998 και 2000 αντίστοιχα. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην Ακαδημία του ‘Εσσεν, στη Γερμανία, με τους Prof. Michael Roll και Prof. Til Engel, από όπου αποφοίτησε το 2005. Για τα επόμενα δύο χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια συνοδείας τραγουδιού με τους Prof. Xavier Poncette (καθηγητή συνοδείας τραγουδιού στην Ακαδημία του Essen) και Alexander Schmalcz (συνοδό τραγουδιού στην Ακαδημία του Duesseldorf), ενώ έχει παρακολουθήσει σεμονάρια πιάνου (solo) με τους Duo Ganev, Lilia Bojiadjieva, Δόμνα Ευνουχίδου κ.α. Παράλληλα σπούδασε Αρχαιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995 – 2000).
Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γερμανία.
Από το Σεπτέμβρη του 2009 εργάζεται ως μουσικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Α’ MEPOΣ

F. Mendelssohn Δύο Λαϊκά τραγούδια, op. 10 (ντουέτα)
Wie kann ich froh und lustig sein?
Wasserfahrt
B. Britten The Salley Gardens
The Plough Boy
Μ. Mussorgsky Gopak (παραδοσιακός κοζάκικος χορός)
S. Rachmaninoff Paljubila, op.8, no.4
A. Dvořak από τα Τσιγγάνικα τραγούδια, op.55
Má píseń zas
Kdyź mne stará matka
J. Brahms από τα Τσιγγάνικα τραγούδια, op.103
He Zigeuner, no.1
Hoch gethürmte, no. 2
Kommt dir manchmal in den Sinn, no.7 (ντουέτο)
R. Schumann από το Spanisches Liederspiel, op.74 (ντουέτα)
Liebesgramm
Botschaft

Β’ MEPOΣ

G. Rossini La Regata veneziana (ντουέτο)
La Pesca (ντουέτο)
M. Ravel Πέντε ελληνικά λαϊκά τραγούδια
I. Chanson de la mariée
II. Là-bas, vers l’église
III. Quel gallant m’est comparable
IV. Chanson des cueilleuses de lentisques
V. Tout gai!
Γ. Κωνσταντινίδης To Ερηνάκι
Απόψε τα μεσάνυχτα
En. Granados Quejas ó la Maja el Ruiseňor (σόλο πιάνο)
Canto Gitano
La maja dolorosa I
C. Saint-Saëns El destichado (ντουέτο)
Ευτυχία Δημητρακοπούλου (σοπράνο)| Μιράντα Γεωργάκη (μέτζο)
Πόπη Μαλαπάνη (πιάνο)