Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας

ΠΑΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ

Σαβίνα Γιαννάτου
«πάω να πω στο σύννεφο»
Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι
Συμμετέχει ο Tάσος Mισυρλής

ΣABINA ΓIANNATOY
Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με το Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα “Performance and Communication Skills” του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου με υποτροφία του Μουσιγέτη.
Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1979 με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ “Εδώ Λιλιπούπολη”. Από τότε, έχει συνεργαστεί με αρκετούς Έλληνες συνθέτες (Πλάτωνος, Γρηγορίου, Μαραγκόπουλος, Κατσούλης, Μαμαγκάκης, Κυπουργός, Γεωργίου) και η δισκογραφία της περιλαμβάνει περίπου 30 δίσκους (προσωπικοί και συμμετοχές). Για περισσότερα από δέκα χρόνια υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής, με το οποίο έχει ερμηνεύσει έργα μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και εργαστήρια ηλεκτρονικής και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής ως ερμηνεύτρια και συνθέτης. Παράλληλα ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, σε συνεργασία με μουσικούς από τον χώρο της jazz.
Έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ, video-art και θέατρο συνεργαζόμενη με τους Σ.Χατζάκη, Ν. Κοντούρη, Σ. Στάγκο, Μ. Σαντοριναίο και Α. Κράλλη, για το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας, το «Από Μηχανής» θέατρο και την ΕΡΤ. Έχει συνεργαστεί με τη χορογράφο Ν. Ζούκα για την παραγωγή δύο χοροθεατρικών έργων.
Από το 1994 συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera En Salonico με τους οποίους έχει εκδώσει τους δίσκους “Άνοιξη στη Σαλονίκη”, “Τραγούδια της Μεσογείου”, “Παναγιές του κόσμου”, “Terra Nostra”, “Sumiglia” και “Tutti baci” με τις δισκογραφικές εταιρείες Lyra και ECM.
Με τους Primavera En Salonico έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στα σημαντικότερα ethnic και jazz φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

TAΣOΣ MIΣYPΛHΣ

Ο Τάσος Μισυρλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος βιολοντσέλου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες (Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.ά.) καθώς και με χορωδίες και οργανικά σύνολα.
Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και σε συναυλίες με τους: Νένα Bενετσάνου, Σαβίνα Γιαννάτου, Mαρία Φαραντούρη, Mίκη Θεοδωράκη, Λαϊκή Oρχήστρα Μ. Θεοδωράκη, Λένα Πλάτωνος (Λιλιπούπολη), Nίκο Kηπουργό, Σπύρο Σακκά, Éλλη Πασπαλά, Mελίνα Tανάγρη, Λουδοβίκο των Aνωγείων, Eλευθερία Aρβανιτάκη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Nίκο Ξυδάκη, Aλκίνοο Iωαννίδη, Hλία Λιούγκο, Λιζέτα Kαλημέρη, Mελίνα Kανά, «Xάνομαι γιατί ρεμβάζω», Xάικ Γιατζιτζιάν, Mιχάλη Σιγανίδη, Kώστα Bόμβολο, Tάκη Φαραζή, Kωστή Θεοδώρου, Γιώργο Xριστιανάκη, ‘’Tρύπες’’.
Ακόμα έχει συμμετάσχει ως τραγουδιστής στους δίσκους : ‘’ENA EYXAPIΣTΩ’’, Xάνομαι γιατί ρεμβάζω, και σε θεατρικά έργα (π.χ. ‘’Παραμύθι χωρίς όνομα’’ του I.Kαμπανέλλη στο K.Θ.B.E σε σκηνοθεσία N.Aρμάου κ.ά.).

EYΓENIA KAPΛAYTH

Η Ευγενία Καρλαύτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος πιάνου (Εθνικό Ωδείο, τάξη Εύας Αναστασιάδου-Στάνγκε) και έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει συνεργαστεί με θέατρα όπως Εθνικό Θέατρο, Αμφιθέατρο Σπ. Ευαγγελάτου κ.ά. και έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ πιάνου καθώς και συναυλίες μουσικής δωματίου, τόσο σε κλασσικό όσο και σε jazz ύφος. Συνεργάζεται με τη Σαβίνα Γιαννάτου (δισκογραφία: ‘‘Πάω να πω στο Σύννεφο’’) και σε συναυλίες.
Ακόμα, είναι μέλος του jazz trio Music Soup.

ΠPOΓPAMMA

Α’ MEPOΣ

Aπό το δίσκο: «Πάω να πώ στο σύννεφο»
Eνορχήστρωση: Δήμητρα Τρυπάνη

Θάλασσα πλατιά στίχοι: Γιώργου Pούσσου
Περιμπανού στίχοι: Nίκου Γκάτσου
Φέρτε μου ένα μαντολίνο στίχοι: Mάνου Xατζιδάκι
Έφυγε το τρένο στίχοι: Nίκου Γκάτσου
Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι στίχοι: Mιχάλη Kακογιάννη
Κάθε τρελό παιδί στίχοι: Mάνου Xατζιδάκι
Kεμάλ στίχοι: Nίκου Γκάτσου
Tα παιδιά κάτω στο κάμπο στίχοι: Mάνου Xατζιδάκι
Στου Διγενή τα κάστρα στίχοι: Nίκου Γκάτσου
(H τρελή του φεγγαριού)
Xάρτινο το φεγγαράκι στίχοι: Nίκου Γκάτσου
Dedication στίχοι: Clifton Nivison
Kάπου υπάρχει η αγάπη μου στίχοι: Mάνου Xατζιδάκι

B’ MEPOΣ

Kύκλος τραγουδιών “Mατωμένος Γάμος”, με τραγούδια του Mάνου Xατζιδάκι για το ομότιτλο θεατρικό έργο του Federico Garcia Lorca σε στίχους Nίκου Γκάτσου και σε ενορχήστρωση του Mάνου Xατζιδάκι.
Kύκλος τραγουδιών “Mεγάλος Eρωτικός” σε ποίηση O. Eλύτη, N. Γκάτσου, K. Kαβάφη, Δ. Σολωμού, Σαπφούς, Mυρτιώτισσας, Γ. Σαραντάρη, Π. Πρεβελάκη, Γ. Xορτάτζη και Σολομώντος, με την ενορχήστρωση του Θεόδωρου Kοτεπάνου.
Συμμετέχει ερμηνευτικά ο Tάσος Mισυρλής.
Eυγενία Kαρλαύτη – πιάνο
Tάσος Mισυρλής – βιολοντσέλο
Διονύσης Bερβιτσιώτης – βιολί
Mαρίνος Γαλατσίνος – κλαρινέτο.